Efterårsnyheder og Limited Editions fra Louis Poulsen

Med start den 1. september 2018 udkommer Louis Poulsen løbende med flere spændende nyheder. En række kendte lamper har fået nye visuelle udtryk med flotte nye materialesammensætninger og farver. Samtidig lanceres to Limited Editions samt en helt ny væglampe.


PH5 og PH 5 Mini udkommer til efteråret 2018 med en skærm i kobber

Poul Henningsens ikoniske lamper runder i år et skarpt hjørne. Designet af PH 5 og Koglen fylder nemlig 60 år og det skal naturligvis fejres!

I den anledning udkommer den klassiske PH 5 pendel og den nyere PH 5 Mini pendel i helt nye og glødende varme udgaver. En af lampens skærme er beklædt med kobber som på smukkeste vis spejler sine omgivelser og bringer den varme metalnuance ind i indretningen.

60 år efter sin første lancering er lampen fortsat danskernes fortrukne og det er med god grund. Kombinationen af det fuldendte modernistiske formsprog og lampens funktionalitet er enestående! Det intelligente og unikke flerskærmssystem revolutionerede i 1958 den måde hvorpå belysning blev tænkt og anvendt. Systemet eliminerede totalt blænding fra det elektriske lys. Et moderne og funktionelt ikon blev født. Lige siden har PH 5 været til stor glæde overalt i verden hvor den hænger.

Lampens midterste skærm har i anledningen fået en ny flot kobberfinish og tilføjer derved rummet en sjælden elegance. Det klassiske design aktualiseres med relancering af PH 5 i kobber. Kobbermaterialet er ultramoderne og tilføjer den ikoniske lampe et nyt og spændende udtryk. Louis Poulsen lancerede i 2017 en mindre udgave af PH 5 pendlen. Mens den originale PH 5 pendel måler 50 cm i diameter, måler den nye mindre version 30 cm. I efteråret 2018 fås begge lamper for første gang med en skærm i glødende og elegant kobber.

Find dem her.


Den futuristiske Enigma pendel lanceres nu i sort

Den svævende lette Enigma er en iøjefaldende hyldest til Poul Henningsens flerskærmssystem. Pendlens mange skærme hænger nærmest frit i luften og nytænker på flotteste vis Louis Poulsens traditionsrige DNA.

Enigma er skabt af den japanske designer Shoichi Uchiyama og sammensætter skandinavisk minimalisme med japansk elegance. Resultatet er en ultramoderne pendel med et futuristisk udtryk. Den nye sorte farvenuance tilføjer lampen et stringent udtryk og gør den kun mere iøjefaldende. Som de ikoniske PH-lamper giver Enigma et behageligt og blændfrit lys over spisebordet, i gangen eller som skulpturel dekoration i stuen. Lyset kastes blidt mod skærmene og skaber en diffus belysning både nedad samt ud i rummet. Lampen fås allerede i tre størrelser i hvid og nu fås de alle også i den helt nye sorte farve.

Med den sorte farve forlænges pendlens futuristiske formsprog og opdaterer på betagende vis Louis Poulsens imponerende lampekollektion. Enigma hænger allerede mange steder i verden – skal den også skabe en særlig atmosfære hjemme hos dig?

Vælg den sorte version for et moderne og nærmest arkitektonisk udtryk.


PH Koglen præsenteres i en børstet messingudgave

Den ikoniske Kogle – eller Artichoke som lampen rigtigt hedder – præsenteres dette efterår i en flot og moderne messingudgave. I 2018 fås lampen med en jubilæumsindgravering i anledning af tresåret for designets tilblivelse.

Designet og den uovertrufne kvalitet er naturligvis den samme. Men materialet er helt nyt! Samme år – nemlig 1958 – som Poul Henningsen skabte PH 5 pendlen, designede han ligeledes den ikoniske Kogle til Langelinie Pavillonen i København. Dér har den skulpturelle lampe hængt lige siden og er samtidig blevet et designikon verden over. I 60 år har pendlen hængt i både kontorer, hoteller, restauranter og private hjem – og nu kan den fås i en helt nye og spændende udgave.

Jubilæumsudgaven er indgraveret med Poul Henningsens signatur, Artichoke 1958-2018, Anniversary Edition samt et unikt nummer. Messingudgaven med indgravering er en Limited Edition og fås kun i jubilæumsåret 2018, mens den fra 2019 fortsat findes i messing men uden indgraveringen.

Se det fantastiske designikon igennem 60 år i messing her.