Gubi - Som en fisk i design-vandet


Gubi er en dansk virksomhed med fuld fart over feltet! Gubi blev grundlagt af Bjarke Gubi Olsen i 1967, og startede med en produktion af kagedåser, og herefter møbler i denim, som oplevede en stor popularitet i 70’erne.

I 90’erne forsøgte Gubi som nogle af de første med internethandel, hvilket gik elendigt og var lige ved at køre firmaet i sænk.

Gubi rejste sig dog var fiaskoen, og blev i 2001 overtaget af sønnen Jacob Gubi og hans yngre bror Sebastian, som ønskede at udvikle Gubi, og stille og roligt steg omsætningen igen.

I 2008 ramte krisen dog, og alt overflødigt som designmøbler blev skåret væk fra folks privatøkonomi, og Gubi mistede over 70% af omsætningen på meget kort tid.


Den ikoniske Bestlite lampe

Den ikoniske Bestlite lampe

Redningen blev den ikoniske Bestlite lampe designet af Robert Dudley Best i 1930. Lampen blev produceret af Best & Lloyd i England, men Gubi fik lov at overtage produktionen og salget af Bestlite, og det skulle vise sig at blive en stor succes. Bestlite var en af de første lamper der kom ud af en modernistiske tilgang til design, som spirede i 30’erne og der blev fokus på det stringente og alle unødvendige detaljer var skåret væk!

Bestlite stod blandt andet på Winston Churchills skrivebord, hvilket gjorde lampen vanvittig populær – både dengang og nu!

Kontormøbler blev redningen

Kontormøbler blev redningen

Gubi havde også stor fokus på møbler til kontorindretning, og det var også igennem denne kanal at Gubi rejste sig igen, og fik økonomien til at hænge sammen.

I dag har Gubi fuldt fokus på design i høj klasse, og deres The Gubi Chair har opnået høj anderkendelse rundt omkring i verden, og står i dag på MoMa – Museum of Modern Art – i New York.

Gräshoppa bordlampe på programmet

Gräshoppa bordlampe på programmet

Og endnu flere skønne lamper er kommet til, blandt andet den skønne Gräshoppa, som er designet af Greta Grossmann i 1947, og i dag forhandles af Gubi. Og det er rent faktisk det Gubi er super gode til!

At finde frem til nogle smukke og gamle designs, som stadig holder den dag i dag, og så reproducere dem i moderne og holdbare materialer, så de passer ind i ethvert hjem.

Alle de andre fantastiske lamper!

Af andre lamper kan nævnes Multi-Lite – designet af Louis Weisdorf i 1972 og Semi – designet af Claus Bonderup og Torsten Thorup i 1968.

Så Gubi har fat i den lange ende, og har formået at kombinere klassisk design med nyt og moderne, og det har vist sig at være vejen til succes!

Find alle vores lamper fra Gubi  her!