Louis Poulsen forårsnyheder 2019 i messing og sølv

I 2019 er det 125 år siden at den betydningsfulde danske designer, skribent og kulturkritiker Poul Henningsen blev født. En begivenhed som Louis Poulsen fejrer med nye udgaver af lamperne PH 5 og PH 5 mini. Samtidig lancerer virksomheden også glaslamper designet af det danske koryfæ med armatur i messing. Dette forår kan du også opleve Øivind Slaatos moderne fortolkning af en lysekrone i en helt ny og glinsende farve.

Se alle nyhederne fra den toneangivende danske belysningsvirksomhed her.


Nye PH 5 og PH 5 mini lamper i messing

Nye PH 5 og PH 5 mini lamper i messing


Med Poul Henningsens fødsel i 1894 startede en skelsættende epoke indenfor dansk design og funktion. Igennem hele sit liv var han optaget af at iscenesætte det elektriske lys bedst muligt og sørge for at det hverken blændede eller skabte en unaturlig atmosfære i rummet. En mission som lykkedes ved frembringelsen af først treskærmssystemet og senere femskærmssystemet som de populære PH 5 og PH 5 mini består af.


Siden den kendte lampe for første gang kom på markedet i 1958 har den været enorm populær. Dens popularitet skyldes netop femskærmsystemet som sikrer at pendlen ikke blænder når den hænger ”lavt” over eksempelvis et spisebord. Et formål den i over 60 år har varetaget til perfektion. Ikke alene er PH 5 og den nedskaleret udgave PH 5 mini kendt for deres uovertrufne lys men også deres design. Et design som på trods af skiftende indretningstendenser og stilarter igennem de mange årtier har vist sit værd.


I anledning af 125-året for Poul Henningsens fødsel udkommer de to pendler med en skærm i messing. Et materiale som lige nu er meget aktuelt i den moderne indretning og som sikrer et strejf af varme. Den næstøverste skærm i messing afspejler elegant sine omgivelser og fungerer nærmest som en skulptur i rummet.

Se de to smukke nye varianter her - PH 5 i messing og PH 5 mini i messing.

PH bordlampe, glaspendel og gulvlampe i messing

PH bordlampe, glaspendel og gulvlampe i messing


Før PH 5 og femskærmsystemet opfandt Poul Henningsen treskærmsystemet. Et system som havde samme formål – nemlig at kontrollere det elektriske lys. Louis Poulsen producerede de første modeller med denne type skærmsæt og det har de gjort lige siden. Skærmene findes i både metal og glas. Det er glasserien som belysningsproducenten nu introducerer i metalliseret messing.

Serien består af pendler og bordlamper i forskellige størrelser samt en gulvlampe. Glasset er mundblæst hvidt opalglas mens armaturet nu fås i messing. Et materiale som allerede så dagens lys i efteråret 2018 i forbindelse med en særudgave af Poul Henningsens PH-bordlampe i ravfarvet glas. Det smukke metal bliver dette forår en fast del af sortimentet mens glasskærmene forbliver klassisk hvide. De ikoniske lamper tegnet af Poul Henningsen får dermed et opdateret look med ét af tidens helt store og aktuelle materialer.

Serien i messing kan med fordel smukt integreres i det hvide skandinaviske hjem med naturlige materiale og lyse farvenuancer. Det glødende og varme metal giver på flotteste vis indretning en særlig stemning og atmosfære.


Vil du opleve PH-lampernes fantastiske lysegenskaber og refleksioner? Se opalglasserien i messing her.  
Ny Patera fra Louis Poulsen

Ny Patera fra Louis Poulsen


I 2015 lancerede den traditionsrige danske belysningsvirksomhed deres bud på en moderne lysekrone. I samarbejde med den talentfulde produktdesigner Øivind Slaato skabte de en nyfortolkning af fortidens prismer og detaljering. Resultatet blev markant mere minimalistisk med et fokus på funktion. For belysningsegenskaberne er de samme som ved de ældre og detaljerige lysekroner mens designet er moderne og aktuelt i enhver nutidig indretning. Pendlens diamantformede celler sikrer at lyset rettes ud i rummet og skaber en behagelig atmosfære uden skarpe skygger. For den danske produktdesigner er det centralt at have fokus på netop funktionen og derfor er Patera i høj grad tegnet med tanke på at udsende et fantastisk lys.

I foråret 2019 udkommer den poetiske lampe i en sølvfarvet variant. En opdateret udgave af den hvide farvenuance som pendlen oprindeligt blev lanceret i. Den nye og glinsende farvenuance henvender sig til den mere modige og farverige indretning som man i dag oftere og oftere ser. Den er moderne og giver ethvert rum en helt særlig nærmest magisk stemning.


Se de tre forskellige størrelser og køb den rigtige her

Oplev alle nyhederne fra Louis Poulsen allerede nu hvor du kan forudbestille lamperne. Levering kan tidligst ske pr. 01-02-2019.