Lyngby Porcelæn

Lyngby Porcelæn er dansk design, når det er allerbedst. Designikonet står for ihærdighed, klassisk elegance og respekt for materialerne. De kendte plisseringer har siden begyndelsen været det, der er Lyngbys kendte varemærke. Tilbage i 1936 da Porcelænsfabrikken Danmark – Lyngby Porcelæn slog dørene op, har missionen været at sætte et markant præg på dansk porcelænshistorie. Dette både på den kunstneriske og produktionsmæssige front. Det er netop den design- og porcelænshistorie, du finder i udvalget af Lyngby lamper her hos Designlite.

Lyngby Porcelæn – en moderne relancering

Siden sin relancering i 2012 har Lyngby Porcelæn være synonym med vasen af samme navn. ”Lyngbyvasen” er i dag et allemandseje og et stykke klassisk, dansk design, som pryder mange moderne hjem. Lyngbyvasen signaturdesignet, der netop udtrykker det klassisk håndværk og en rendyrket funktionalitet og skønhed, som går igen i relanceringen.

Det riflede porcelæn er i dag omsat til flere brugsdesigns, der blandt andet tæller smukke lampefatninger og klassiske bordlamper, der er designet af Esben Klint. De ikoniske designs genskabes med største omhu og respekt for designarven. Det grønne monogram, som stadig trykkes på i hånden, vidner om, at det er et originalt Lyngby-produkt af højeste kvalitet og derfor et designikon, der kan gå i arv i generationer.

En Lyngby lampe er klassisk enkelthed


Hos Designlite finder du det komplette sortiment af Lyngby Porcelæn lamper, som består af minimalistiske fatninger, bordlamper og en enkelt pendel. Fælles for lamperne er det tydelige præg af Lyngby, som består i rene funktionalistisk linjer og smuk, smuk enkelthed. Lampernes design er ligesom resten af Lyngbys kollektioner kendt for sine plisserede udtryk. De appellerer til en moderne skandinavisk indretningsstil, der er sætter pris på godt håndværk og kreds for detaljerne.

Den smukke Esben Klint lampe er en sammensætning af to danske designklassikere – nemlig den foldede Le Klint lampeskærm og de karakteristiske riller fra Lyngbyvasen. Begge stammer de fra 1940’ernes funktionalisme og deler de knivskarpe linjer og rene hvide farve. Med denne Lyngby Porcelæn lampe får man et tidløst designobjekt i håndlavet porcelæn. Denne lampe vil klæde langt de fleste rum og hjem.

Er du vild med de klassiske danske designere, når det kommer til belysning? Tag et kig på vores udvalg af lamper af ikoner som Verner Panton, Le Klint og Poul Henningsen, som med sikkerhed kan tilføre dit hjem noget tidløst, klassisk og særpræget.

Moderne porcelænshistorie


Den oprindelige porcelænsfabrik var udstyret med den nyeste teknologi, der bragte Lyngby Porcelæn helt i front både industrielt og i den designarv, der i dag har fået fornyet aktualitet. Det er den aktualitet, der blandt andet viser sig i de minimalistiske lampefatninger og bordlampe fra serien Fitting.

Fitting bordlampen er designet af danske Philip Bro Ludvigsen for Lyngby Porcelæn og bærer de klassiske riller. Fitting er en glaseret håndlavet porcelænslampe, som kan toppes med din fortrukne lyskilde. Med en stor glødepære glider bordlampen ubesværet ind i mange danske hjem og udgør en naturlig del af indretningen.

I Fitting-serien hører også de håndlavede porcelænsfatninger, som fremstilles i farverne hvid, mat grå og mat sort. Den simple lampefatning kan mere, end hvad den måske giver udtryk for. Det stilrene design med øje for de klassiske Lyngby-detaljer, er en elegant måde at tilføre belysning til ethvert rum. Hæng den i et mørkt sofahjørne, som pendel over spisebordet eller i en klynge med flere for et mere markant og kunstnerisk udtryk. Denne Lyngby lampe er alsidig og kan derfor nemt inkorporeres i hjemmet lige der, hvor du mangler stilfuld belysning.

Find din Lyngby-favorit hos Designlite


Hos Designlite sætter vi altid kunderne i første række, og derfor er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du har spørgsmål eller brug for vejledning til at finde den helt rigtige lampe til dit hjem. Vi har et stort udvalg af produkter, så hvad end du søger gulv-, væg- eller måske en ny bordlampe, så har vi et godt bud på, hvad det kunne være. Du finder oversigten over alle vores lamper her.