Secto - Det finske superbrand


Secto er finsk når det er allerbedst! Secto er stiftet af Tuula Jusélius i 1995 og efter etableringen, søgte hun en designer til at føre hende vision om bæredygtige lokalproducerede lamper ud i livet.

Mødet mellem stifteren og den finske designer Seppo Koho, viste sig at være det helt rigtige match, og det førte til de første kollektioner af møbler udført i finsk træ. Køberne af møblerne efterspurgte også nogle lamper i samme stil, og herved blev Sectos første lampekollektion en realitet.

En svær opgave

En svær opgave

Seppo Koho producerede selv en prototype på en pendellampe, for at vise at materialet var det helt rigtige. Det var dog en svær udfordring at finde en fabrikant der kunne producere store mængder, men da de fandt vej til snedker Heikki Saastamoinen lykkedes det at skabe en stor produktion, stadig udført i hånden, hvor kvaliteten var helt i top!

Men verdenen var ikke helt klar til de finske trælamper tilbage i 90’erne, og det var meget svært for Secto at få forhandlerne til at tro på at lampen kunne sælges. Heldigvis var de nogle enkelte forhandlere der troede på lampen , og lampen kom ud i butikkerne.

I starten af ’00erne havde Secto droppet møblerne og havde nu fuld fokus på lamper. Seppo Koho udviklede her de kendte lamper Octo, Victo, Puncto, Kontro, Owala, Aspiro, Petite, varsi og senest den skulpturelle Teelo bordlampe. Den lille fabrik i den finske by Heinola voksede hurtigt og har i dag over 20 ansatte i dag, og i dag er fabrikken ejet af Secto selv.


Octo 4240

Octo 4240

Den mest solgte lampe er i dag Octo pendlen, som kommer i forskellige træsorter og farver. Med sit enkel, men samtidig vanvittigt spændende look passer den perfekt ind i det moderne hjem og den nordiske stil.

Pæren er gemt op i toppen af lampe, og derfor er der intet lys der blænder eller en grim pære at kigge på. Det du har i fokus er det skønne håndværk og det flotte lys.Godt håndværk varer ved

Lamperne fra Secto bliver i dag kopieret fra alle mulige kanter, men Secto tror på, at forbrugeren godt kan kende forskel på masseproduktion på maskine og ægte finske håndlavede lamper, og derfor fortsætter Secto med at bevare produktionen i Finland, og bruger lokalt træ og lokale håndværkere.

I dag er lamperne fra Secto nogle af vores bedst sælgende, og nye modeller kommer til med jævne mellemrum.

Find alle vores skønne lamper fra Secto her.