Verpan - En stor designers bedste værker

Verpan er et dansk designfirma, som står for høj kvalitet og anderledes design. Verpan producerer lamper ud fra Verner Pantons design, og mange af de gamle skønne modeller som Globe, Fun, Wire og Pantop.

Verpan samarbejder tæt med Verner Pantons enke Marianne Panton, og alt de sætter i produktion er efter aftale med hende. Produktionen af lamper startede op i 2003 og i 2010 begyndte Verpan også at producere møbler tegnet af Verner Panton.
En stor arv at løfte

En stor arv at løfte

Hovedkvarter og showroom ligger i Horsens, hvor belysningsfirmaet Frandsen også har hjemme. Og det er faktisk selvsamme Frandsen med Benny Frandsen i spidsen, som ejer Verpan. Benny Frandsens søn Peter, er også i familiefirmaet, da han er direktør for Verpan.

Verner Panton blev født i 1926 og efter endt uddannelse som arkitekt, designede han på linje med Arne Jacobsen og Wegner, men i et helt andet formsprog. Hvor de andre havde stor kærlighed til det naturlige, gik Verner Panton anden vej, og var en af den tids eneste designer, som designede møbler i plast og akryl. Der var fuld knald på farver og former, og mange af hans møbler har opnået kultstatus og produceres stadig i dag.
Den fantastiske Globe

Den fantastiske Globe

Den mest solgte Verpan model er den fantastiske Globe lampe, som blev designet i 1969 til en tysk møbelmesse. Der gik yderligere 6 år inden den kom i produktion, og blev hurtigt derefter en stor succes. Den simple, men alligevel meget avancerede lampe hænger i et utal af hjem i Danmark og resten af verden.

Find Globe lampen her!

Verpan fortsætter med fuld fart

Verpan fortsætter med at sætte nogle af Verner Pantons skønne lamper og møbler i produktion, så vi både nu og i fremtiden kan nyde hans kreative designs, som var forud for hans tid og som stadig holder 100% i dag.

Verner Panton var en produktiv mand helt op til hans død i 1998, så mange af hans designs har endnu ikke set dagens lys, men med Verpans hjælpe skal de nok komme til det.