Nyt dansk mærke på shoppen; Askman Design

8. september 2020
Nyt dansk mærke på shoppen; Askman Design
Gennem mere end 100 år, har Askman Design skabt møbler med fokus på valg af materiale og godt håndværk. I dag er lamper også en del af deres sortiment. Ligesom med deres møbler, bliver der ikke gået på kompromis med kvaliteten – hverken på materiale eller design. Designet bærer præg af geometriske former, der passer til den moderne såvel som den klassiske stil. På terrassen giver Iconi lamperne et stemningsfuldt lys til de sene sommeraftner, samt et skulpturelt udtryk i både design og spillet mellem lys og skygge. Monter dem på facaden for et dekorativt og indbydende lys eller anvend den indendørs i stuen eller som anderledes belysning på badeværelset.

Især de to Diamond og Zaphir væglamper er bemærkelsesværdige, hvis du er på udkig efter lamper til væggen. Lampens geometriske former er inspireret af de grønlandske isbjerge og former lyset, så det minder allermest om solens stråler der skinner igennem. Lyset danner en vifteformede lysrelieffer, der skifter i intensitet og karakter, og giver en fornemmelse af solens stråler, der kigger frem mellem skyerne.

Iconi lamper hos Askman Design
I 2004 blev det danske brand; Iconi, grundlagt. De blev senere en del af Askman Design kollektionen, hvor de funktionelle og æstetiske lamper, går hånd i hånd med Askmans DNA. Bag Iconi lamper står designeren; Finn Kjærulf. Han boede som ung i Grønland, hvor den ekstreme, storslåede og dynamiske natur blev lagret i hans sind. Den har kontinuerligt været en inspirationskilde for hans design, hvor det klare formsprog simulerer det smukke lys. Naturens lys skaber mange stemninger og følelser – is og solens stråler er elementerne der er ligger til grundlag for både Zaphir lampen og Diamond lampen.

Se Iconi lamperne fra Askman design her