Louis Poulsen introducerer friske farver, der frister

Lysets mestre
/Pages/Search.aspx?search=ph%205

Lysets mestre

Producenten af designlamper, Louis Poulsen, har eksisteret i 140 år.
Gennem et tæt samarbejde med nulevende og afdøde designere og arkitekter har Louis Poulsen et bagkatalog, der indeholder ikoniske klassikere inden for belysning.
Med Poul Henningsens designklassikere er Louis Poulsen kendt som verdens førende producent af innovativ belysning.

60-året for PH 5 markeres


Poul Henningsen, der var pioner indenfor lysdesign, formgav i 1958 PH 5 pendlen.
For at markere 60-året for det tidløse ikon lancerer Louis Poulsen nu lamperne i en række livlige farver, der fader ud. De forskellige farvetoner på lampens fem velkendte skærme skaber en dynamisk gradueret effekt, hvilket forstærker pendlens visuelle udtryk.
En genistreg

PH 5 pendlen er et klasseeksempel på Poul Henningsens velkendte balance mellem form og funktion, mellem teknologi og kunst, og fungerer som et smukt skulpturelt element, både når lampen er tændt, og når den er slukket. Ved de nye farvevarianter forstærkes effekten, da farven fader ud fra mørk til lys mellem top og bund.

Poul Henningsen designede PH 5 pendlen som en opfølgning på sit berømte treskærmssystem, der blev lanceret i 1926; et design som var inspireret af hans mors ønske om et mere blødt og behageligt lys fra datiden glødepærer.
Da elpæren senere fandt vejen frem til forbrugerne udviklende Poul Henningsen femskærmssystemet for at få fuld kontrol over lyset.
Femskærmssystemet var en genistreg og den dag i dag, trods udvikling af elpæren, giver skærmsystemet hos en PH 5 pendel stadig 100% blændfri og ensartet belysning.
Pendlen afgiver den ideelle kombination af nedad- og siderettet lys, som også nænsomt oplyser selve armaturet.

PH 5 pendlens nye farvevarianter passer til et hvilken som helst rum og vil give rummet et moderne og personligt udtryk. Derudover kan lamperne indkorporeres i en eksisterende indretning, hvor de vil tilføje et farverigt islæt

Se den spændende farvepalet her.