Kræs for din udendørs belysning

En af de absolutte sværeste opgaver når det kommer til belysning er udendørs belysning. Det, som særligt gør det svært er selve installationen. Du er enten nød til at bruge de eksisterende installationer, eller få en elektriker til at udføre arbejdet. Men inden du når der til skal der vælges lamper – og det er jo heldigvis den sjove del af opgaven.

Det udendørs rum opdeles i flere zoner, vi vil prøve at tage dig igennem dem, og komme med forslag til lamper, som passer til de forskellige ”rum” udenfor.

 • Ved døren

 • Husmuren

 • Langs indkørsel eller stier

 • Terrassen

 • Bede og grønne områder

 • Find væglampen til hoveddøren

  Find væglampen til hoveddøren

  Ofte er lampen ved hoveddøren den du bliver mødt af først, dens funktion er grundlæggende at skabe lys, så du nemt kan se trappen eller nøglehullet. Men en anden vigtig opgave den har, er at den skaber stemningen for det man kan forvente at se indvendigt.

  Vælg en lækker udendørs væglampe til din hoveddør, vores bud på en lækker udendørs væglampe er den klassiske HL 410 væglampe fra Fritz Hansen.

  Er du til det mere klassiske ved hoveddøren kan den populære Cube udendørsvæglampe fra Light-Point være et godt valg. Minimalistisk og helt klassisk.
  Oplys husmuren

  Oplys husmuren

  Uanset hvad du har valgt som lampe ved din hoveddør, kan klassiske og minimalistiske væglamper være et hit på husmuren. Deres funktion er at indramme huset, og give en smuk silhuet. Oftest vælges der væglamper i stil med den stringente Cube serie fra Light-Point. Her kan du vælge udendørs væglamper, som enten lyser ned, eller som både lyser op- og ned. Vælg det der passer bedst til dit hjem – en god tommelfingerregel er at høje mure er flotte med lys, der både lyser op- og ned, og lave huse er bedst med nedadrettet lys.

  En anden løsning kan være at vælge spots i udhænget, eller nedgravningsspots, som er placeret tæt på husmuren.
  Skab et godt orienteringslys i indkørslen

  Skab et godt orienteringslys i indkørslen

  Ved indkørslen, og gangarealer er det flot med pullerter. Deres funktion er at skabe et orienteringslys, så man nemt kan køre bilen ind i garagen når det er mørkt, eller gøre det nemt at orientere sig en mørk aften rundt på hjemmets stier. Der findes et hav af forskellige løsninger, men det vigtigste er at lyset ikke blænder. En flot lampe til indkørslen er den elegante Asker LED pullert, som giver indkørslen et klassisk udtryk.
  Få hygge i haven

  Få hygge i haven

  Vil du have hygge i haven hele året, så er det et must med lækkert lys. Placer små spyd eller lignende rundt ved dine planter, så du også får glæde af dem om vinteren. En elegant og moderne lampe til dette formål kan være Stic F Udendørslampen fra IP44.de

  Placer den i dit højbed, og kip lampens skærm op eller ned, afhængigt at hvordan dit lys skal falde. Stic F kan også placeres ved en smuk busk, eller orangeriet.

  En anden god lampe som kan skabe hygge i haven er Eggy Pop Out, en skøn lysende skal som kan placeres lige hvor du ønsker. Lad den komme med på terrassen hvor den vil skabe hygge, eller placer flere rundt i haven som små lysende øer.

  Eggy Pop er ideel til haven, da den nemt kan flyttes rundt og bruges der hvor du lige mangler lys.

  Endnu flere udendørslamper…

  Gå på opdagelse i vores store udendørslampe sortiment, vi har noget til enhver smag og stilart. Har du brug for hjælp til valg af udendørslamper, så kontakt endelig vores kundeservice på mail: info@designlite.dk eller tlf.: 97 42 04 76

  Se vores store udvalg af udendørslamper her