LE KLINT – Made in Denmark

LE KLINT er dansk designhistorie, som startede tilbage i begyndelsen af 1900-tallet. Her blev den første lampeskærm foldet af P.V. Jensen-Klint.
Hele Klint familien blev grebet af at folde skærme, og forsøgte hele tiden at forfine og forbedre skærmen. Det var en fast tradition at familie og venner fik en af disse håndfoldede skærme.
Tage Klint, søn af P.V. Jensen-Klint tog det hele et skridt videre, og gjorde familiens folderi til en forretning. Det var Tage Klint, som tilføjede skærmen den unikke gribekrave, som er en del af LE KLINTs DNA.

Tages bror, Kaare Klint var en dygtig kunsthåndværker, som LE KLINT havde stor glæde af. Han skabte de populære mesterværker ”Frugtlygten” og ”Kiplampen” omkring firmaets opstart.

”Frugtlygten” indgik i LE KLINTs oprindelige logo, som blev tegnet af Kaare Klint 1943.

Butik i hjertet af København

Samme år som LE KLINT blev etableret, åbnede de butikken i hjertet af København. Butikken var flot indrettet med møbler af Kaare Klint.
Butikken blev i begyndelsen bestyret af Lise Le Charlotte Klint, datter af Tage Klint, som LE KLINT også er opkaldt efter.

Butikken kan du fortsat besøge, og er i dag i lige så høj grad en turistattraktion. I LE KLINT butikken mærker du med det samme den lange designhistorie, og den store passion, som alle hos LE KLINT besidder.

LE KLINT – dansk designhistorie

Gennem hele det 20. århundrede har LE KLINT udviklet og designet lamper med nye og etablerede designere. LE KLINTs historie er tradition forbundet med fornyelse, og derfor er deres historie i lige så høj grad en historie om design og teknologi gennem mere end 100 år.

I dag er LE KLINT en moderne virksomhed, som har hovedkontor og produktion i Odense. Virksomheden beskæftiger cirka 45 medarbejder.
En spændende virksomhed, hvor respekten for historien er bevaret. Derfor finder du fortsat nogle af de helt gamle klassikere i LE KLINTs sortiment, flot komplimenteret af nye designs hvor det gode håndværk fortsat gør sig gældende.

Gå på opdagelse i LE KLINTs sortiment her

LE KLINT lamper

LE KLINT lamper er kendt for det gode håndværk, som har været en tydelig DNA gennem hele deres historie. Når du køber en LE KLINT lampe er du sikret et produkt, som er made in Denmark.
I LE KLINTs store sortiment finder du lamper, som er designet tilbage i 1940’erne og frem til i dag.

Læs med videre og blev introduceret for de smukke LE KLINT lamper.
Sakselampe fra danske LE KLINT

Sakselampe fra danske LE KLINT

Sakselampen fra LE KLINT er måske en af de mest kendte lamper fra LE KLINT. En væglampe, hvor det gode håndværk er tilført ned til mindste detalje. En håndfoldet skærm, og flot egetræ, som tilsammen giver en væglampe, der med det samme er lig med hygge.

Den populære saxlampe er designet af Erik Hansen tilbage i 1952. Saxlampen fås i forskellige størrelser, og modeller, se dem alle her

Igennem årene er sakselampen produceret i mange forskellige træsorter.
Model 351 – og andre masterpieces fra LE KLINT

Model 351 – og andre masterpieces fra LE KLINT

Model 351 fra LE KLINT er designet af Aage Petersen. 351 gulvlampen blev designet tilbage i 1970, og er i sit udtryk majestætisk og elegant. En flot håndfoldet plisséskærm, komplimenterer standeren i sort med messingdetaljer.
Med samme udtryk, og fra samme designer finder du Model 352 bordlampen, og Model 349 gulvlampen.

Designer Aage Petersen er uddannet billedhugger, og er særlig kendt for Faksemonumentet fra 1938, som anses for hans hovedværk.

Vil du se flere LE KLINT masterpieces, kan du finde dem her.

Model 172 – en anderledes foldeteknik

Med en fascination for håndfoldning, en teknik som LE KLINT er verdenskendte for, tog designer Poul Christensen teknikken til et nyt stadie.
Model 172 pendlen fra LE KLINT er moderne i sit udtryk, og i designet er man gået væk fra den traditionelle plissé foldning – men det er stadig en skærm, der håndfoldes.
Pendlen blev designet i 1971, hvor de runde former for alvor slog igennem når det kom til lampedesign.

Se den smukke og dynamiske LE KLINT 172 pendel her

LE KLINT Snowdrop – en smuk vintergæk

LE KLINT Snowdrop er en komplet lampeserie, som er designet af Harrit-Sørensen & Samson. Med designet har designerne formået at tage den klassiske og kendte plissé og gjort den helt moderne.
Med Snowdrop er traditionerne for godt håndværk fuldendt i et moderne udtryk. En funktionel lampeserie, som passer perfekt ind i det moderne hjem.

Læs mere om de smukke Snowdrop lamper her
LE KLINT Swirl – fyldt med former

LE KLINT Swirl – fyldt med former

Swirl har helt tydelige referencer til LE KLINTs tydelige DNA. Øivind Slaatto har skabt lampeserien Swirl, og ønskede med denne at forene lys, form og funktion – og det er i den grad lykkedes med Swirl lamperne.

En LE KLINT Swirl lampe er moderne design fra en af de helt store danske designere.

Gå på opdagelse i- og find din Swirl her

LE KLINT Lamella – en glemt foldeteknik fundet frem fra gemmerne

LE KLINT Lamella er så fin og ren i sit formsprog, og passer perfekt ind i den retro-inspirerede indretning. Designerne Hallgeir Homstvedt og Jonah Takagi har været i gemmerne og fundet en helt særlig foldeteknik frem til denne lampeserie, teknikken hedder PLICA.

Lampeserien Lamella er inspireret af de fine buede kurver på undersiden af en paddehat eller svamp. Disse kurver kaldes ”lameller”.

Forelsk dig i de smukke Lamella lamper her
LE KLINT Carronade skød frem

LE KLINT Carronade skød frem

Med en legende tilgang til design har designer Markus Johansson skabt Carronade lampeserien, som er en komplet lampserie.
Det hele startede med en ide om at skabe en bordlampe, udformet som en lille kanon med lys i. En ide, der tydeligt er kommet til udtryk i designet.

Med Carronade lampeserien er der kræset for hver håndværksmæssig detalje, og der er skabt en serie som er ren fryd for øjet.

Læs mere om Carronade lampeserien her

LE KLINT Skærme – foldet af de verdenskendte foldepiger

Det hele startede med en skærm, og i dag er de smukke håndfoldede LE KLINT lampeskærme det foretrukne valg når der skal nyt på de gamle bord- og gulvlamper i hjemmet.

At folde en LE KLINT skærm er en hel kunstart, som kun de bedste kan mestre.

Se alle LE KLINT skærmene her og find den, der passer til din lampe

Har du brug for hjælp og vejledning til valg af skærm sidder vores kundeservice klar til at hjælpe dig.
Send os en mail på info@designlite.dk eller ring til os på telefon 9742 0476.


Mere LE KLINT

LE KLINT udvider flere gange om året deres sortiment med nye serier eller varianter.
Hold dig opdateret, og tilmeld dig vores nyhedsbrev, eller følg med her på siden.

Se hele det smukke sortiment af LE KLINT lamper her

LE KLINT lamper tilbud

Løbende vil du kunne møde spændende kampagner fra LE KLINT, samt andre tilbud på lamper fra LE KLINT.

Se aktuelle tilbud fra LE KLINT her