Dansk designikon fra Verner Panton genfødes // Læs om den nye VP Globe her

2. maj 2022
Dansk designikon fra Verner Panton genfødes // Læs om den nye VP Globe her
Glæd dig! For i 2022 bliver alle Verner Panton tilhængere i den grad forkælet. Den danske belysningsvirksomhed Verpan relancerer nemlig et af hans allermest velkendte og ikoniske designs i en ny eksklusiv variant – VP Globe Brushed Alu. Da Verpan blev grundlagt i 2003 var det i forbindelse med den første produktion af Verner Pantons belysningsdesigns, og siden dengang har de videreført hans designarv som den eksklusive ejer af alle hans designs. Dette har resulteret i et udsøgt sortiment af ikoniske møbler og lamper fra Panton, som anses for at være designklassikere på tværs af generationer og landegrænser.

Verner Panton menes at være en af de største og mest indflydelsesrige designere i dansk designhistorie, takket været hans originale, nytænkende og dedikerede karakter. Panton omfavnende farver i stor stil og til det punkt, hvor han mente, at de var med til at definere menneskers liv, humør og arbejdsevne. Dette har blandt andet vedvirket til, at den danske designer har indtaget sin retmæssige plads i den danske designhistorie gennem sine ikoniske designs, der har skabt nye måder at leve, arbejde og interagere på.

VP Globe blev originalt designet tilbage i 1969, og har efterfølgende fået status som det mest velkendte Verner Panton belysningsdesign. Efterfølgende har Verpan relanceret designet flere gange med nye farver, i forskellige sammensætninger, størrelser og materialer, som tilsammen har fornyet designet. I år får vi igen æren af en ny VP Globe variant kaldet Brushed Alu, som adskiller sig fra tidligere opfattelser af det ikoniske design med sammensætningen af det børstede metal og den velkendte orange farve. Denne kombination og særligt det børstede metal giver lampen et tidløst og moderne udtryk, der giver et ekstra pift og blikfang til indretningen.

Den nye VP Globe har de samme kendetegn som det originale design med den klassiske kombination af en transparent ydre skal i akryl og fem reflektorskærme koblet sammen af delikate stålkæder. Den nye variant er udstyret med aluminium reflektorer med en mat børstet finish, hvilket skaber en skøn kontrast til den klassiske brændte orange farve, der udstråler varme og hygge. Kombinationen af diverse materialer og farver skaber desuden en dynamisk kontrast mellem kolde og varme elementer, der smukt manifesterer essensen af Verner Pantons design-DNA.

VP Globe er tilgængelig i forskellige sammensætninger og størrelser, der udforsker adskillige materialer og udtryk – Se alle sammen her, heriblandt også den eksklusive Brushed Alu variant!