NYHED - PH 3/2 Ravfarvet glas Gulvlampe – Limited Edition 2019

2. september 2019
NYHED - PH 3/2 Ravfarvet glas Gulvlampe – Limited Edition 2019
Til ære for Poul Henningsens præsenterer Louis Poulsen igen i år en PH Limited Edition ud fra et af de eksisterende designs. I 2019 er det den ikoniske ”vandpumpelampe” der har fået sit navn efter det karakteristiske udseende, der allermest minder om en vandpumpe.

For at understrege lampens autenticitet, er gulvlampens fod, stander og arm udført i ubehandlet messing. Materialet giver et sofistikeret look, mens den varme gyldne farve underbygger den hyggelige stemning, der er opmærksomhed på i den moderne boligindretning. Skærmene er her udført i mundblæst ravfarvet glas. Det semitransparente materiale tillader en lille del af lyset at skinne gennem skærmene, hvilket giver en varm og indbydende glød i omgivelserne.

En hyldest til PH lampen


Da den elektriske pære i 1920’erne var nået ud i de fleste danske husstande, var Poul Henningsen ikke tilfreds med det elektriske lys. Hans mor, som var meget forfængelig, følte sig ikke smuk i skæret fra det nye lys - hun savnede det varme skær fra petroleumslampen. Det var blandt andet årsagen til Poul Henningsens beslutning om at skabe en ny lampe til hjemmet, som reducerede den ubehagelige blænding og samtidig forbedrede lyset fra den elektriske pære.

Lampen var konstrueret, så der var samme vinkel mellem skærmen og lysets stråler. På den måde slap det direkte lys ikke ud, men reflekterede i stedet i den retning man ønskede. Han beskrev selv skærmene som en tallerken, en skål og en kop i proportionerne 4:2:1.

Poul Henningsen havde ikke bare skabe én lampe, men det system, som vi i dag kender som PH lampen. Siden da har Louis Poulsen præsenteret flere hundrede forskellige PH-lamper, fra lysekroner til stander-, væg-, loft-, og bordlamper. Alle bygget på det samme enkle treskærmsystem.

Poul Henningsens arbejde med forholdet mellem lysstruktur, skygger, farvegengivelse og blænding, samt hans fascination af menneskelige behov for både lys og mørke, er fortsat fundament for Louis Poulsens belysningsfilosofi – og det arbejde der hyldes af Louis Poulsen i dag.

"Limited Edition 2019 - PH 3/2 Ravfarvet glas Gulvlampe "The Water Pump" er tilgængelig fra 1. oktober til 31. december 2019, men kan allerede nu forudbestilles, med levering fra den 1. oktober.