Bestlite fejrer 90-års fødselsdag, med en Limited Edition kollektion

25. september 2020
Bestlite fejrer 90-års fødselsdag, med en Limited Edition kollektion

Det er i år 90 år siden designet første gang så dagens lys, da designeren Robert Dudley i 1930 præsenterede BL1 Bordlampen. For at fejre lampens 90-års jubilæum lancerer Gubi både BL1 Bordlampen, BL3 Gulvlampen samt BL5 og BL7 væglampen i en limited edition i en nikkel-finish.

Det blanke metal, som strålede i 80’erne er tilbage i indretningen og giver en cool kontrast til det varme messing, guld og kobber, som vi har set de seneste sæsoner. Ved at kombinere det kolde stål med lampens bløde former, opnår designet et moderne udtryk ikke blive for koldt. Den populære Bestlite lampe har et særpræget og minimalistisk design, med en stærk reference til Bauhaus-stilen.

Den engelske designer Robert Dudley Best, studerede i sine unge dage industriel design i Düsseldorf og Paris. Han havde god kontakt med designpionerer omkring Bauhaus Skolen i Dessau, hvorfra han hentede inspiration til Bestlite lampen. Det tydelige bauhaus-design, med et enkelt og funktionelt formsprog, har gjort lampen til et designikon, der i dag anvendes over hele verden – både privat og offentligt.

Den moderne lampe, passer til ethvert hjemmekontor, arbejdsområde, som belysning ved natbordet eller på kommoden i stuen. Bestlite kollektionen ligger blandt Gubis mest solgte produkter og med 90 år på bagen, har lampen bevist sit værd som en tidløs klassiker.

Køb BL90 Limited Edition kollektionen er fra den 3. september - så længe lager haves!