JIM DOME – Ukompromitteret minimalisme fra Studio Italia

28. april 2021
JIM DOME – Ukompromitteret minimalisme fra Studio Italia
Venetianske Studio Italia bekræfter med deres nye Jim Dome Pendel endnu engang hvor ”Made in Italy” er noget særligt. Den flotte pendel taler til alt det bedste fra starten af det forrige århundrede. Inspireret af lyskilderne i periodens kunstneriske arbejdsværelser og de kreative cirkler, der udgik derfra. Selvsikker funktionalisme, pålidelige materialer og en gennemført selvsikker stil, der ikke behøver lave store armbevægelser for at fange blikket.

Jim Dome Pendel hylder tiden, da en lampe var et funktionelt lysobjekt først og fremmest. De enkle linjer drager stærke paralleller til den skandinaviske minimalisme, hvilket også har været kendetegnet i alle Studio Italia lamper i mere end 60 år.

Det markante design kommer fra prisvindende Patrick Norguet, der endnu engang har vist sin mesterlige beherskelse af både form og materialer. Dette ses særligt tydeligt i den transparente krog, der er fastgjort til toppen af den imposante 50 centimeter brede kuppel. Krogen kommer i hele tre forskellige nuancer, der skaber et forskelligt spil med lyset alt efter hvilken lyskilde, der anvendes. Lampen skinner nemlig indirekte op igennem krogen, samtidig med at den hvide overflade på skærmens underside spreder et varmt og behageligt lys under pendlen.


Som det er tilfældet med ethvert Studio Italia design er den alsidige og fleksible Jim Dome nem at indpasse i både moderne og klassisk indrettede lokaler. Lampen kommer i flere forskellige nuancer, der kombineret med de forskellige gennemsigtige kroge gør lampen nem at tilpasse forskellige indretningsstilarter. Lampen hænger flot alene, hvor den med sine nydelige kurver giver lokalet et harmonisk udtryk. Denne effekt kan styrkes yderligere ved at ophænge Jim Dome parvis, så de to semisfærer forstærker hinanden lys. Det kan give ethvert hjem det afgørende touch af italiensk stil.


Se Jim Dome i alle de flotte nuancer her