Lampen med Jernstellet – Den smukke Cala knejser stolt på nye metal ben

16. juni 2021
Lampen med Jernstellet – Den smukke Cala knejser stolt på nye metal ben
Med sin nye stander af metal balancerer Cala selvsikkert mellem form og formål og får nu et mere moderne funktionalistisk touch sammenlignet med det gamle stel i egetræ. Den klassiske cylinderformede lampeskærm er fortsat den samme. Lyset glider uhindret op mod loftet og nedad mod gulvet, hvorfra det breder en varm og indbydende stemning i lokalet. Den lyse skærm indgår dog nu i en lækker moderne kontrast til det sort lakerede metal og giver lampen en slående minimalistisk fremtoning. Med udgangspunkt i visionen om en simpel og frem for alt praktisk lampe giver det nye look Cala en mere sofistikeret og harmonisk fremtoning, der svælger sig i lyset uden at hæmme det.

Både den oprindelig og den nye model kommer fra spanske Joan Gasper. Denne begyndte sit samarbejde med Marset allerede tilbage i 1996 og har vundet flere anerkendelser for sine smukke og moderne designs. Blandet andet modtog han både i 2001 og 2005 Delta de Plata prisen for henholdsvis Atlas lampeserien og Neón de Luz, der begge blev udviklet for Marset. Selv som modnet professionel fylder de tidlige år i 80’ernes Barcelona og den dynamiske kreativt, der vibrerede i og imellem byens talrige små studier meget for Gasper og inspirer ham i hans arbejde.

Således vil især den ambitiøse moderne indretter være godt tjent med den nye Cala i metal, der taler sit eget tydelig sprog om stilmæssig selvsikkerhed forankret i funktionel topkvalitet. De simple farver og stramme stringente linjer gør lampen særdeles nem at find én skøn plads til mellem stuemøblerne, ved skrivebordet eller sengen. Ligegyldigt hvor den opsættes vil den proportionelle harmoni og det hyggelige lys tale sit tydelige sprog om form og funktion i perfekt balance.

Se både den nye og den klassiske træudgave af Cala her