Det komplicerede i det simple: Nu kommer Shibui-familien fra Le Klint

6. december 2021
Det komplicerede i det simple: Nu kommer Shibui-familien fra Le Klint
Den nye Shibui serie fra Le Klint består af pendler i tre størrelser, en væglampe og en gulvlampe – alle i papir. Bag serien står designeren Søren Refsgaard, der er vokset op med klassikerne fra Le Klint, hvilket mærkes i den nye kollektion. Han udtaler selv, at han altid bliver inspireret af sine omgivelser, og derfor er Shibui-serien også præget af de papirlamper, som Le Klint blev kendt for. Der er dog også inspiration fra noget helt andet.

Navnet Shibui er nemlig ikke helt tilfældigt. Selv faldt Søren Refsgaard over ordet rent tilfældigt, men de vidste sig hurtigt, da han dykkede ned i betydningen, at Shibui perfekt beskriver hans intentioner med kollektionen. Shibui er betegnelsen for en æstetik på japansk, og beskriver ting og sager, der ved første øjekast virker simple, men åbner sig op og bliver komplicerede – samtidigt kan det også betyde en slags ”old school cool.”

De underspillede detaljer i shibui balancerer simplicitet med kompleksitet – det gør objekterne interessante, og gør, at den der iagttager bliver kunstneren, der finder de skjulte meninger. Derfor bærer Shibui-lamperne fra Le Klint i bedste skandinaviske stil elegance og minimalisme, hvor funktionaliteten dikterer formen – indtil man kommer tæt på, og ser de mange komplekse folder, der i bedste shibui ånd giver lampen sin tekstur, skjulte detalje og komplicerede tekstur.  

Væg- og gulvlampen fra Shibui-kollektionen hos Le Klint kan indstilles.

Se hele den smukke Shibui familie her