Nyhed fra Fritz Hansen | Jørn Utzon klassiker i ny, flot farve!

8. marts 2022
Nyhed fra Fritz Hansen | Jørn Utzon klassiker i ny, flot farve!
Kalder alle Jørn Utzon elskere - for nu kommer hans verdenskendte Concert pendel i en ny og elegant sort farve med en mat finish, i de to eksisterende størrelser. Fritz Hansen fejrer nemlig 150-års jubilæum, og i den anledning introducerer de opdaterede klassikere og ikoniske originaler.

Concert pendlen anses for at være en af hovedværkerne i dansk designhistorie, og derfor har det naturligvis også været et folkeelsket design siden han skabte det tilbage i 2005. I dag bliver Jørn Utzon lamper relanceret af det internationale designhus, Fritz Hansen, som kendetegnes ved en række internationale ikoniske klassikere samt udsøgt håndværk og høj kvalitet.

Concert Pendel


Udover Concert lampen, er Jørn Utzon mest af alt kendt for at have tegnet Operahuset i Sydney, hvor denne pendel også synes at have en parallel til. Det ser man mest af alt ved skærmenes unikke opbygning og udformning, som i sit udtryk minder om hans største værk. På den måde fuldender Concert pendlen Jørn Utzon, både som arkitekt og lampedesigner i sin helt egen internationale særklasse.

Den verdenskendte Concert pendel giver et behageligt, blødt og blændfrit lys, grundet dens bløde former, glatte overflade og matteret parabol, hvilket gør den til det perfekte omdrejningspunkt, de steder hvor du samler familien. Lampen har fire håndlavet aluminiumsskærme og en parabol, som er monteret på et syrebehandlet glasophæng, som tilsammen gør, at lampen udsender et jævnt og dejligt lys mellem skærmene både opad- og nedadrettet. Parabolen fungerer sådan, at den blødgører lyset, og dermed garanterer, at det ikke blænder dine gæster, uanset hvilken højde du placerer pendlen i. Desuden bidrager pendlen til din almene rumbelysning, grundet det lys, der smukt slipper ud mellem skærmene. I den nye udgave af Concert pendlen, giver den matsorte farve lampen et eksklusivt og moderne udtryk, der gør sig godt i alle type boligindretninger, hvor den skaber en hyggelig og indbydende atmosfære.

I sin designproces, bestræb Jørn Utzon sig altid på at skabe lys, som altid understøtter den stemning, der karakteriserer rummet – hvad enten det er hygge eller afslapning, arbejde eller inspiration. Du kan derfor roligt placere dette enestående design i køkkenet, over spisebordet, i stuen, på soveværelset og mange andre steder i hjemmet. Her kan du sagtens hænge den alene eller sammen med flere, for en bredere belysning og et mere fuldendt udtryk i indretning. Med denne tidløse og æstetiske pendel, får du et stykke af dansk designhistorie med ind i hjemmet.

Se alle Concert pendlerne her