Luft i indretningen – Se den nye Margin fra New Works her

5. april 2022
Luft i indretningen – Se den nye Margin fra New Works her
Margin er det stykke på et ark, der ikke er trygt på. Luften rundt om teksten i en bog, eller mellemrummet mellem frimærker.

Som så meget her i verden blev margin opfundet i Egypten. Papyrusruller kunne blive enormt lange, og for at adskille sektioner inddelte egypterne afsnit med horisontale mellemrum, der stoppede læseren fra at rulle. Da bøger begyndte at erstatte ruller, genindtog mellemrummet mellem tekstsiderne igen teksterne for at danne plads til at skrive notater og kommentarer – og for at beskytte det altbetydende skrevne ord fra rotter og mus, der elsker papir. Da trykpressen kom til, blev sidestørrelser og marginer hurtigt standardiseret, og med computerens opfindelse – og senere internettet – blev marginer enormt vigtige for at hjælpe læselighed og æstetik i en verden af digital tekst.

I dag eksisterer margin mest som luft, og som grænseland mellem skærmkant på din computer eller smartdevice og indholdet du forbruger – fordi uden margin ville der ikke være et åndehul mellem det vigtige og det intetbetydende. Og uden åndehul står indhold uden perspektiv.

Fra New Works fejrer de mellemrummet, fordi i egypternes tusindeårgamle opfindelse findes en sandhed, der kan perspektiveres ud i det virkelige liv. Hos Designlite er vi stolte af, at kunne præsentere det nyeste medlem af New Works-porteføljen af lamper i verdensklasse, der så smukt er opkaldt efter den frie plads – nemlig New Works Margin.

Margin er en pendel, der kommer i tre størrelser - 50, 70, eller 90 centimeter – alt efter hvilket mellemrum du bedst kan lide – såvel som en gulvlampe og en bordlampe. Den smukke figur er tegnet af John Astbury, og er en moderne fortolkning af den klassiske stoflampe. I et lagdelt design former han den grafiske form, der omfavner en minimalisme, der gør, at intet andet end de forskellige lags proportioner og lampens materiale danner lampens udtryk og identitet.

Silhuetten hænger smukt i både stue, soveværelse og kontor – og skaber et lunefuldt lys med sine stofskærme. Som altid med engelske John Astburys værker lader han struktur og taktilitet tale helt uden at skjule materialer og struktur. Lampens lune vil med sikkerhed varme i lokalet – og skabe volumen, så der er plads til mellemrummet og åndehullet i indretningen og hjemmets liv. Det smukke design står knivskarpt i hjemmet, og der, hvor det ofte er marginaler, der afgør om et rums indretning hænger sammen eller ej, kan du prøve med lidt mere margin.

Se den smukke New Works Margin her