Louis Poulsen tilføjer to enestående lamper til den ikoniske PH-serie | Se de nye PH 80 gulvlamper her

20. juli 2022
Louis Poulsen tilføjer to enestående lamper til den ikoniske PH-serie | Se de nye PH 80 gulvlamper her
Det er altid med stor forventningsglæde, når Louis Poulsen annoncerer nyheder – og i 2022 har der i den grad været grund til begejstring og glæde hos Lampemesteren. Den danske belysningsvirksomhed har nemlig introduceret to nye gulvlamper til den store samling af ikoniske PH-lamper.

Året 1924 signalerede begyndelse for det store PH-eventyr, da den danske designer Poul Henningsen tegnede det ikoniske og revolutionerende treskærmssystem, der resulterede i lanceringen af den første PH-lampe tre år senere i 1927.

Igennem årene er der kommet et hav af nye PH-modeller til, og serien har efterhånden vokset sig så stor, at der nu findes tusindvis af modeller, der kan findes i mange forskellige hjem på tværs af kloden. I 1974 blev 80-årsdagen for Henningsens fødsel markeret med en ny PH-lampe, men ulig de andre treskærmsmodeller henviser denne gulvlampe ikke til den øverste skærms diameter, som normalt er tilfældet med PH-serien, men efter designerens fødselsdag – deraf navnet PH 80.

Da den originale PH 80 gulvlampe blev introduceret i slut 70’erne, var denne også karakteriseret ved det velkendte treskærmssystem og dens flotte røde reflektor, der sørgede for en intens og stemningsfuld glød. I kraft af dens elskværdige design har Louis Poulsen i 2022 præsenteret hele to nye PH 80 gulvlamper i samme genkendelige design, i en hvid eller sort finish med en mere glat overflade på basen i kontrast til den mere ru overflade på den originale PH 80-version. Den hvide PH 80-udgave emmer af traditionelt skandinavisk design med sin enkelthed og elegance, der forstærkes af det minimalistiske look og de rene linjer i kraft af den monokrome farvepalette, som fungerer som det perfekt, moderne og afdæmpet alternativ til den originale PH 80. Den sorte model er udstyret med en sort overskærm samt en stander og fatningsholder i matsort, som står i smuk kontrast til de hvide opalakrylskærme, som giver lampen et moderne og eksklusivt udtryk, der gør sig godt i alle indretningsstile. Både den hvide og sorte PH 80-variant har også en hvid topreflektor, som sørger for den mest optimale, behagelige og atmosfæriske rumbelysning, som gør en PH 80 lampe til et absolut must-have til boligen.

Se de forskellige PH 80 gulvlamper her