Panthella MINI Bordlampe Krom - Louis Poulsen

Vejl. pris DKK 4.595,00
DKK 3.446,00
SparDKK 1.149,00
Varen er på lager
A+
Specifikationer
Dimmer:
3 trins dæmper
Levetid:
50.000 Timer
EAN:
5703411772584
Energiklasse
A+
Materiale:
Stål
Lyskilde:
10W LED, 2700 K, 40lm
Farve:
Krom
Ø (Diameter):
250 mm
Højde:
335 mm
Ledning:
4000 mm sort stofledning

Panthella MINI Bord - Krom


I 1971 slog Verner Panton sig sammen med Louis Poulsen og udviklede en lampe, der skulle blive et ikon: den kuppelformede Panthella, som er designet til at forme lyset, blidt oplyse omgivelserne og skabe den perfekte stemning. Efterspørgslen efter den organiske, elegante form er siden steget, hvilket fik Louis Poulsen til at udvikle en nedskaleret version af designet, Panthella MINI, i 2016 i farver fra Verner Panton’s eget farveunivers.

Panthella MINI fås, foruden versionen med skærm i hvid opal akryl som både Panthella Bord- og Gulvlampe, med metalskærm i sort og hvid samt otte farver med udgangspunkt i Pantons eget farvespektrum. Farverne er taget fra hans allersidste projekt, udstillingen ’Lyset og Farven’ på Trapholt i Kolding. I foråret 2018 introduceres Panthella MINI i højglasforkromet udgave. Panton ønskede at skabe en lampe, hvor både foden og skærmen fungerer som en lysreflektor. Med sit blændfrie lys er Panthella MINI et smukt eksempel på Pantons uovertrufne sans for stemningsbelysning, og den er optimal til at skabe hygge, hvor en mindre lampe er at foretrække.

Verner Panton (1926-1998), arkitekt fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, er berømt for sit inspirerende og farverige design og sin personlighed. Panton var et enestående designer med en helt særlig sans for farver, form, lysets funktion og rummelighed. Verner Panton brød igen og igen med eksisterende normer i hans jagt på at provokere mennesker til at bruge  deres fantasi. Ved at eksperimentere med lys, farver, tekstiler, møbler og udnyttelse af den seneste teknologi forsøgte Panton at vise nye måder at få folk til at gøre deres omgivelser mere spændende på.

Lampen kommer med 2,5 meter ledning, hvorpå lampens afbryder er placeret. Herfra har du mulighed for trinløst at indstille lysets styrke fra 15 til 100%. Takket være lampens memory-funktion, ”husker” lampen hvilken lysstyrke du sidst har anvendt, når lampen tændes igen. Den har desuden timer-funktion, så du kan indstille lyset til automatisk at slukke efter 4 eller 8 timer.

Panthella MINI Bord er ideel i vindueskarmen eller på skænken.