Mazo

Den nordiske stil med inspiration fra det japanske, er gennemgående i både møbel- og lampekollektioner fra designmærker Mazo. Du finder deres 16PLUS serie, hvor både to typer væglamper, to forskellige pendler og en bordlampe. Den lette og elegante lampeskærm, er udført i benporcelæn. Materialet har en styrke der gør det muligt at skabe tyndere porcelæn en det vi traditionelt kender. Man får derved en lampeskærm, der tillader et blidt og behageligt lys at skinne igennem og give en stemningsfuld belysning i omgivelserne. Flere lamper i serien er kombineret med formstøbt egetræ, som står i en robust kontrast til det skrøbelige udtryk fra skærmen.
Viser 1 ud af 1 produkter

Designer bag 16PLUS; Snorre Læssøe Stephensen

Mazo blev etableret i foråret 2019 af designparret Louise Buus og Magnus Sangild, samt Magnus Stephensen, der samtidig er søn af lampens oprindelige designer; Snorre Læssøe Stephensen. Udover lamper har Mazo de eksklusive rettigheder til at relancere møbler, designet af Magnus’ farfar; arkitekten Magnus Læssøe Stephensen. I samarbejde med dedikerede nye designere skaber de fremsynet design, ved at omfavne fortidens oplevelser. De har alle en fælles forkærlighed for den nordiske og japanske æstetik og en forståelse for balancen mellem funktion og skønhed.

16PLUS blev oprindeligt designet i 1979 af den danske/japanske designer Snorre Læssøe Stephensen. Den blev designet til en udstilling på Designmuseum Danmark. Snorre fandt sin vej ind i ler- og porcelænsverdenen, i et legende samarbejde med hans far Magnus Læssøe Stephensen. I en længere periode var Snorre bosat i Japan, hvor han studerede japansk porcelænstradition, samt japansk brugskunst. Efterfølgende designede han selv porcelæn for den Kongelige Porcelænsfabrik og senere stod han for den daglige ledelse af den keramiske afdeling på den Danske Designskole.

Hans ambitioner om at anvende porcelæn på utraditionelle måder, har ført ham til mange forskellige produkter; heriblandt design af ure og ikke mindst lamper! Typisk for hans design er hans japanske inspiration, med et moderne karakteristisk udtryk, der forbliver simpel og delikat – robust design, med et skrøbeligt look.