PH 3/2 Ravfarvet Glas Gulvlampe "The Water Pump" Messing - Louis Poulsen

DKK 14.995,00
Varen er på lager
Specifikationer
EAN:
5703411177549
Skærm:
Ø 290 mm
Højde:
1260 mm
Materiale:
Messingfarvet metal (vil patinerer)
Farve:
Rav & Messing
Bredde:
650 mm
PH 3/2 Ravfarvet Glas Gulvlampe "The Water Pump" Messing. Hvert efterår introducerer Louis Poulsen en Limited Edition af Poul Henningsens klassiske design - En hyldest til hans arbejde med belysning og hans fascination af menneskets behov for både mørke og lys. En lysfilosofi der fortsat er fundamentet for Louis Poulsens belysning i dag. Den ikoniske gulvlampe, der første gang blev præsenteret i 1950’erne, fik straks navnet ”vandpumpelampen”, på grund af den justerbare vippearm, der allermest minder om pumpe-armen fra en gammeldags vandpumpe.

Gulvlampen har bibeholdt det berømte treskærmsystem, der blev opfundet at Poul Henningsen i 1926. Hans mål var et forbedre lyset i hans lamper ved at reducere blænding. Hans ønskede at genskabe det bløde skær fra en petroleumslampe, der skabte den hyggelige atmosfære i hjemmene, inden elektricitet blev standard i enhver husstand.

Skærmene er fremstillet af mundblæst ravfarvet glas, som er gyldne på begge sider og semitransparente, hvilket giver dem et varmt og indbydende lys. Det ravfarvede glas passer perfekt ind i tidens tendenser, hvor vi ønsker at bringe mere varme ind i hjemmet.
Gulvlampen afspejler den nordiske retrobølge, som har fundet vej ind i de private hjem over de seneste år. Den varme farve bliver bakket op af stellet i messing, som giver en lækker kontrast til det semitransparente glas. Det ubehandlede messingen vil med tiden få en naturlig patina, og hver enkel lampe vil derfor opnå et helt unikt look.

Limited Edition - Tilgængelig fra 1. oktober til og med 31. december 2019

Design
Poul Henningsen for Louis Poulsen